Kylmien keittojen testailu jatkui melonikeittotestauksella. Tämäkin oli ihan jees, mutta täytyy kyllä myöntää, että entinen käsitykseni kylmistä keitoista vain vahvistuu kokeilujen myötä : kylmä keitto on – no, kylmää keittoa. Eli ei mitenkään erityistä.Jotenkin maut tuntuvat latistuvan. Keitot maistuvat todellakin ihan hyviltä, mutta valitettavasti päällimmäisenä ajatuksena keittoa syödessä on : mikä pointti? Miksi en voisi syödä meloniani ihan melonina? Mutta tässä tämä resepti nyt kuitenkin on. Ei tässä erityisesti mitään vikaa ole, jos siis välttämättä haluat syödä kylmää keittoa…
4-6:lle
n.600 g kuorittua cantaloupemelonia (noin 1 kg kuorineen)
n.400g vesimelonia
1/2 sitruunan mehu
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
(peukalonkynnen kokoinen pala chiliä)
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
Minimozzarellapalloja
parmankinkkua
varrastikkuja
Kuori meloni, poista siemenet ja paloittele hedelmäliha. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja soseeksi. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.Laita keitto jäähtymään kylmään pariksi tunniksi. Tarjoa keiton kanssa vartaita, joissa on mozzarelaa ja parmankinkkua.