En voisi koskaan aloittaa karppaamista. Rakastan pastoja, risottoja ja erityisesti kaikenlaisia täytettyjä leipiä. Meillä syödään TODELLA usein (ehkä liiankin usein) lämpimiä toasteja, täytettyjä patonkeja tai lämpimiä voileipiä lounaaksi. Yleensä niiden reseptejä on minusta turhaa laittaa tänne blogiin, koska patongin väliin nyt voi tunkea mitä vaan, joka omassa suussa maistuu hyvältä. Jotenkin kuitenkin tämä resepti on erilainen. En ole koskaan laittanut mangochutneyta patongin väliin. Olisi kannattanut. Tämä makuyhdistelmä on kyllä koukuttava. Tämä on perinteinen Etelä-Afrikkalainen lounasruoka, ainakin jos uusinta Gloria-lehteä on uskominen 🙂 . Hyvää tämä ainakin oli! Olen tehnyt tämän kuvan ottamisen jälkeen ruokaa jo useita kertoja. Toimii myös toastina, samoilla aineksilla ja myös uunissa tehtynä. Uunissa 225 asteessa toasteja kannattaa paahtaa noin 5 minuuttia.
1 patonki
50g voita voiteluun
100g cheddarjuustoa (EIKÄ sitten sitä kaameaa sulatejuustoa)
2 isoa tomaattia
0,5 sipuli tai 1 kevätsipuli renkaina
3 rkl hedelmächutneyta (laitoin tulista mangochutneyta)
reilusti silputtua basilikaa
suolaa ja mustapippuria
Halkaise patonki kahtia ja voitele sekä sisus että kuori. Levitä toiselle patongin puolikkaalle tasaisesti chutneyta, raastettu tai viipaloitu cheddar ja viipaloidut tomaatit. Lisää tomaattien päälle suolaa ja mustapippuria. Levitä sipulirenkaan ja ripottele päälle silputtua basilikaa. Sulje patonki toisella puolikkaalla ja sido tarvittaessa paistonarulla. Grillaa patonkia molemmin puolin, kunnes juusto hieman sulaa ja kuori on rapea.