Näitä tarjoiltiin Juhannusvieraille alkupaloiksi. Tonnikalaleivät ja viikunatikut olivat kuulemma parhaita. Mielestäni paprikatahnasta tuli yllättävän hyvää, ja olen käyttänyt sitä sittenmin esim pihvipanineissa tomaattisalsan kanssa. Toimi! Tuolloin taisin kyllä käyttää vuohenjuuston sijasta ruokalusikallisen mascarponea. Maku oli silloin jopa pehmeämpi. No, reseptihän on muokattavissa loputtomiin.
Paprikatahna
1 kuoreton paahdettu säilötty paprika (n. 90g)
1-2 valkosipulin kynttä raastettuna
1/2 dl öliiviöljyä
50g pehmeää vuohenjuustoa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
chilijauhetta maun mukaan
2 vaaleaa paahtoleipää kuoret poistettuna
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa vaalean leivän päällä.
Tonnikalaleivät
Italiassa saimme tällaisia leipäsiä antipastolautasella, ja suhtauduin aluksi oudoksuen ajatukseen, että tahna tehdään voihin ja sitten päälle töräytetään vielä erillinen majoneesipisara. Mutta se toimii! Ja tarvitsee myös sen majoneesin 🙂 .
Tahna
1 prk tonnikalaa öljyssä
20-50 g huoneenlämpöistä voita (en oikeasti punninnut käytettyn voin määrää vaan lisäilin maun ja koostumuksen mukaan, siksi epämäärinen lukema)
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
majoneesia
rucolaa
patonkia
Surauta tahnan aineet tehosekoittimessa soossiksi. Levitä leiville. Laita jokaisen leivän päälle rucolanlehti ja päälle töräys majoneesia.
Erilaiset tikut
1.
Parmankinkkua paloiksi revittynä
verkkomelonia paloina
Fetaa mausteöljyssä
Laita cocktailtikkuun pala kaikkea ja pyörittele koko komeus vielä fetojen mausteöljyssä.
2.
Parmankinkkua paloina
viikunoita lohkottuna
minimozzarellaa
Laita kaikkea cocktailtikkuun. Voin myös kääriä parmankinkun minimozzarellan ympärille ja pujottaa sen näin viikunan kanssa tikkuun.
3.
Kirsikkatomaatteja (puolitettuna)
Basilikan lehtiä
Minimozzarellaa (puolitettuna)
Pestoa
Laita kaikki tikkuihin ja pyörittele komeus pestossa.
Valkohomejuustoa makeasti
Valkohomejuustoa paloina tai jos on paljon syöjiä kokonainen ehjä kiekko valkohomejuustoa
Hunajaa
Cashewpähkinöitä
kuivattua aprikoosia pieniksi paloiksi pilkottuna
Laita homejuustokiekon päälle runsasti pähkinöitä ja aprikoosia. Valuta päälle juoksevaa hunajaa.
Lisäksi lautasella oli italialaista salamia.