Talo Toscanassa ja viimeisen illan illallinen

Netti on pullollaan eri sivustoja, jotka vuokraavat toinen toistaan ihastuttavampia huviloita Toscanasta. Vaihtoehtoja on tuhansia ja määrään suorastaan hukkuu valintaa tehdessään. Siksi kannattaa asettaa joitain selkeitä kriteereitä talolle (eikä tinkiä niistä) ja laittaa rajauksia hakuja tehdessä. Aiemmasta kokemuksesta viisastuneena meillä ehtoina oli, että Villalta pitää pystyä kävelemään lähimpään kyläkeskustaan, jossa pitää olla ravintola ja kauppa. Lisäksi halusimme, että Villamme tontti on aidattu. Olisimme myös halunneet lämmitetyn altaan, mutta sellaisen löytäminen Toscanasta on ilmeisesti mahdotonta. Eivät harrasta. Rajaaminen auttoi hieman valinnassa, mutta edelleen vaihtoehtoja oli älyttömästi. Ehkä juuri siksi päädyimme lopulta vuokraamaan Villan suomalaisen toimiston, Gaia Travelsin, kautta. Oli mukavan kotoisaa järjestelä asioita suomeksi. Palvelu oli hyvää ja kaikki toimi. Huvilaan olimme tyytyväisiä.  Myös auton vuokraamisen pystyi tekemään tämän toimiston kautta. Voin suositella!

Nämä kuvat ovat minun ottamia, mutta voit tarkastella taloa myös mainoskuvista, klik.

Villamme oli rinteessä, kuten kaikki tuossa pienessä vuorten keskellä olevassa kylässä. Tai eivät ne ehkä italialaisten mielestä aivan vuoria ole, mutta suomalaiseen nuo jylhät maisemat kyllä tekivät vaikutuksen. Takareidet pysyivät hyvässä treenissä, kun monta kertaa päivässä kipusi pitkät rappuset ylös poolille.  Toisaalta treeni tuli tarpeeseen, kun söimme  päivittäin ihanan neljän ruokalajin illallisen – italialaiseen tyyliin, sisältäen antipasto, primi piatti, secondi ja tietenkin dolce!

Kuvassa näkyy ehkä kolmannes kiivettäistä rapuista. Ilme kertoo kaiken – toivottavasti poolilla odottaa kylmä huurteinen 🙂

Viikon aikana kävimme muutamia kertoja ravintoloissa syömässä, mutta useana iltana kokkasimme itse illallisemme. Puuhaa riitti ja illat olivat niin hauskoja , että unohdin valokuvata laittamaamme ruokaa. Myöskään ravintoloissa ei tullut juurikaan kuvattua. Mieleenpainuvimmat elämykset ruuan parissa olivat lounas Firenzessä ja viimeisen illan illallinen huvilalla. Viimeisenä iltana huvilalla otimme talolle kokin. Kokki saapui apukokin kanssa, laittoi neljän ruokalajin illallisen, kattoi ja siivosi pöydän sekä tiskasi – täysi palvelu.  Juomineen koko ateria kustansi 40 euroo/henkilö. Varsin kohtuullista! Ruoka oli lisäksi parasta, mitä saimme koko matkan aikana (siis jonkun muun kuin minun kokkaamana, hahahaha). Antipastovalikoima oli taivaallinen ja tiramisu suli suuhun. Primi piattina oli pinaatti-ricottaravioleja ja secondina täytettyä ja kokonaisena paistettua ankkaa. Leipä tietenkin itse tehtyä!

Firenzen ravintolakokemus oli ikimuistoinen, koska saimme ravintolan kokonaan itsellemme. Olin raahannut miestäni keskustan laidalta toiselle etsimässä hyvää ravintolaa. Kumpikaan etukäteen tsekkaamistani ravintoloista ei kuitenkaan ollut auki (ja tämä oli kyllä ENNEN siestaa! en ymmärrä missä he syövät lounaansa, oikeasti!?). Niinpä  olimme jossain pikkukadulla syrjässä keskustasta kun alkoi yllättäen sataa kaatamalla. Juoksimme läpimärkinä keskustaa kohti, kun yllättäen mieheni bongasi aukinaisen oven, joka johti hyvin viihtyisään ja kauniisti sisustettuun ravintolaan. Ravintola ei ollut auki, mutta omistaja ja kokki olivat jo paikalla valmistautumassa iltaan. He ystävällisesti lupasivat laittaa meille , vain meille kahdelle, toivomamme aterian. Niinpä koko ravintola oli auki vain meille kahdelle. Ruoka oli hyvää ja palvelu ihanan ystävällistä. Söimme hyvin epäitalialaisesti täyden setin keskellä päivää. En olisi voinut toivoa parempaa juhla-ateriaa viisivuotishääpäivänä! Kuvia ei ole 😦

Kaiken kaikkiaan matka oli onnistunut, vaikkei ihan kaikki mennytkään putkeen. Esimerkiksi Ryanairia en MISSÄÄN NIMESSÄ voi suositella lasten kanssa matkustaville. Lentokentillä kului tunteja jonottaessa, kun loppuun kulutettu henkilökunta säntäili tekemässä pienellä porukalla kaiken mahdollisen. Lentokoneeseen ei saanut paikkalippuja. Kun sitten viimeisenä koneeseen saapuessani vauva sylissä yritin istahtaa viimeiselle vapaale paikalle, minulle ilmoitettiin, etten voi istua hätäuloskäynnin eteen vauvan kanssa. Kun yritin tiedustella mihin sitten voisin istua, minulle vastattiin hyvin äkäisesti ”I can’t help you. Please sit down!”.

Tässä vaihtuu puhjennut rengas vuokra-autostamme. Kiitos Ville ja Jussi! Ilman teitä ihmettelisimme varmaan vieläkin siellä outletin pihalla puhjenneen renkaan kanssa mitä tehdä. Ja mikä nopeus. Kellotin 30 minuuttia siitä, kun huomasimme renkaan puhjenneen siihen, kun lähin huoltis oli löydetty ja rengas vaihdettu.

6 kommenttia artikkeliin ”Talo Toscanassa ja viimeisen illan illallinen

 1. Melkoinen huvila! Mistä saitte idean kokkiin? Niin minua tietenkin outletfriikkinä kiinnostaa, että missä outletissa kävitte:)

  1. Outlet jossa kävimme oli Barberino Designer outlet, joka sijaitsi lähellä Bolognaa. Outlet oli ihana! Aivan kuin pieni kylä, josta vain puuttuivat asuintalot ja tilalla oli ihania liikkeitä. Alennukset olivat hyvät ja mukaani tarttui kyllä tavaraa!
   Kokki-idea ei ollut meidän, vaan talon omistajat mainostivat sitä. Otimme tarjouksen vastaan ja se kannatti! Olen kyllä kuullut, että vastaavaa palvelua on usein tarjolla, jos vuokraa Villan.

 2. Voi itku, mun unelma… vielä toteuttamatta!
  Kipinä kytee ja unelma toteutuu, ehkä parin vuoden sisällä.
  Kiitos vinkeistä, vielä kiinnostaisi kuullu mitä kautta otitte kokin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s