Parsaa, pekonia ja uppomuna

Bongasin Sara La Fountainin ruokablogista itselleni uudenlaisen tavan tehdä parsaa – ja voin suositella! Parsa paahdetaan uunissa leivinpaperin sisällä. Parsa säily mahtavan rapsakkaana, eikä vety tai ylikypsy vahingossa. Kokeiltuani kerran olen kypsentänyt parsani pääasiallisesti näin. Lisäksi uunissa kypsyvä parsa antaa vapaat kädet hääräillä lisukkeet kypsymisen aikana, ja näin kaikki annoksen osat valmistuvat kätevästi samaan aikaan!

2:lle

noin 10 – 12 parsaa
2 kananmunaa
80 – 100g pekonia
mustapippuria
suolaa
voita

Kuori parsat. Jos parsat joutuvat odottamaan kypsentämistä kuorimisen jälkeen, ne kannattaa kääriä märän keittiöpyyhkeen sisään. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita uppomunia varten vesi kuumenemaan hellalle isoon kattilaan. Pilko pekonit pieneksi hakkeeksi ja käristä ne omassa rasvassaan pannulla rapsakoiksi. Kun uuni on kuuma ja vesi on lähes kiehuvaa, laita parsat uuniin : Laita parsat leivinpaperin päälle. Vuole voikimpaleesta juustohöylälä muutama ohut siivu voita parsojen päälle. Ripottele päälle hiukan suolaa ja rouhaise mustapippuria. Taittele leivinpaperi niin, että parsat jäävät sisään. Laita päälle esimerkiksi lusikka painoksi, ettei leivinpaperi aukene. Laita uuniin 9-10 minuutiksi. Tällä välin valmista uppomunat. Riko muna juomalasiin. Huomaa, että keltuaisen pitää säilyä ehjänä! Kun vesi hiukan poreilee, mutta vielä ei kiehu iloisesti pulputen, pyöräytä lusikalla vesi pyörteelle ja valuta kananmuna pyörteen keskelle. Anna kypsyä 3-4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla märän pyyhkeen päälle odottamaan. Valmista toinen muna. Kun parsat ovat valmiit, nosta ne lautaselle, ripottele päälle pekonia ja nosta päällimmäiseksi uppomuna. Valuva keltuainen toimii kastikkeena.

Yksi kommentti artikkeliin ”Parsaa, pekonia ja uppomuna

  1. Minäkin olen tänä vuonna valmistanut parsaa enemmän mitä koskaan aikaisemmin. Minä olen tänä keväänä jättänyt vihreät parsat kuorimatta. Sain idean jostain lehtijutusta ja totta tosiaan vihreä parsa ei mielestäni tarvitse edes kuorimista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s