Miten pelastaa yrtit?

Näin talvellakin on ihanaa laittaa tuoreita yrttejä salaatteihin, pastoihin ja patoihin. Mutta minä olen niin tumpelo, että en saa yrttejäni pysymään hengissä kovinkaan pitkään. Kyllähän se ketuttaa, kun ensin ostaa kalliilla hinnalla kitukasvuisen puskan, ja sitten tappaa sen alta aikayksikön. Yrttien tuoreena leikkaaminen ja sitten pakastaminen olisi varmaankin yksi vaihtoehto, mutta eihän salaattiin ole kiva laittaa jäistä tinjaminkarahkaa… Mikä avuksi?

Zen Grow -pöytäpuutarha on sisustuselementti jo sinänsä. Kodin1:n plussatarjouksessa kahden paikan kasvatusalusta maksoi satasen verran. Tämä häkkyrä on kuitenkin hieman liian tekninen makuuni, eikä keittiössämme ole pöytätilaakaan liikoja.

Kuva: http://www.zengrow.fi

Yrteille suunniteltu ruukku voisi toimia. Vaihtoehtoja löytyy ainakin Sagaformilta ja Eva Sololta, hinnat huitelevat alle viidessäkympissä.

Kuva: http://www.spiti.fi


Kuva: http://www.aboutstyle.com.au/

Norrman Copenhagenin ruukkuviritelmä ei vie ainakaan paljon pöytätilaa. Hinta 34 euroa.

Kuva: Finnish Design Shop

Hauska vaihtoehto olisi kattoon ripustettava ruukku. Boskke on ottanut perinteisestä hieman poikkeavan näkökulman, ja ripustaa kasvit ylösalaisin. Hinta yhdelle ruukulle kattokiinnikkeineen on nelisenkymppiä.

Kuva: boskke.com

Nyt mietityttää, mikä edellisistä mahtaisi olla paras vaihtoehto, vai lymyääkö jossain vielä parempi ratkaisu?

3 kommenttia artikkeliin ”Miten pelastaa yrtit?

  1. Ihana aihe!

    Sinäpä sen sanoit, miten ihmeessä ne arvokkaat puskat pelastaisi talvelta. Meillä on ollut ikkunan alla okahvimukeissa yrttipuskia, mutta tällaisella pakkasella raukat jäätyvät parissa päivässä ja sitten jos ne nostaa kauemmaksi ikkunasta, valo loppuu ja puska alkaa nopeasti nuupahtaa. Ei hyvä!

  2. Meillä on tuo Sagaformin yrttiruukku ja kesällä yrtit kyllä kukoistavat ikkunalaudalla. Mutta talvisin en saa edes basilikaa kestämään hengissä kuin maksimissaan viikon. On kokeiltu ikkunalautaa, tiskipöytää (jossa ei käy veto) ja vaikka mitä paikkoja, mutku ei. 😦 Eli varmaan se puuttuva valo on avainsana tässä.

  3. Kiitos gimmat kommenteistanne! Onko siis tosiaan niin, että nyt pitää joko hommata Zen grow, jossa valaistus on kohdillaan, tai tyytyä kohtaloonsa? :-/ Ehkä jatkan vielä etsintää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s