Menu Italian fiilistelyyn

Emme ole perheen jatkuvan kasvun vuoksi viime vuosina juurikaan matkustelleet. Matkustuskuume on kuitenkin jatkuvasti poltellut ja nyt viimein saimme järjesteltyä ensi kesän alkuun matkan Toscanaan.  Kesään on vielä pitkä aika, mutta polte vain pahenee – ei malttaisi millään odottaa. Onneksi aina voi ja pitää fiilistellä etukäteen. Siksi muutaman viikon takainen perjantai-menu oli Italiaa haikaileva.

Menu

Italiassa  ateria aloitetaan alkupaloilla, antipastolla. Sitten on yleensä vuorossa keitto eli minestra, tai pasta, mutta ei molempia. Tämän jälkeen saatetaan tarjota jokin kasvisruoka, mutta sen voi myös jättää pois. Vasta sitten seuraa varsinainen pääruoka, piatto di mezzo, joka käsittää yleensä lihaa, lintua tai kalaa, ja jonka kanssa tarjotaan salaattia (tai harvemmin jotain kasvista). Makea jälkiruoka on tärkeä ja se  päättää aterian. Tässä vaiheessa ei yleensä tarjoilla juustoja. Juustoa tarjotaan italiassa tavallisemmin alkupalojen yhteydessä tai välipalana johonkin muuhun aikaan päivästä.

Tässä lisää reseptivaihtoehtoja hyvään Italia-menuuseen koottuna reseptiarkistostamme:

5 kommenttia artikkeliin ”Menu Italian fiilistelyyn

  1. Oi ihanaa. Juuri täydellinen menu. Meidänkin perhe on matkalla Toscanaan ensi kesäksi ja ollaan siellä reilu pari viikkoa kesäkuussa noin Livornon korkeudella.

  2. Aivan ihana! Italiassa ruokakulttuuri vaihtelee suuresti alueittain, jopa viereisten maakuntien ruokaperinteet saattavat erota suresti toisistaan. Tämä kävi hyvin ilmi, kun yritimme kysellä italialaiselta opettajaltamme italialaisia jouluruokaperinteitä. Ei ole yhtä italialaista tapaa syödä, mutta varmaan kaikille on yhteistä suuri rakkaus hyviin raaka-aineisiin, ruokaan ja atereriointiin 🙂 Buon Appetito!

    1. Joo, tämä on samalla tavalla kuin Ranskassa! Eli esim etelässä ja Pariisissa syödään hyvin erilaista ruokaa. Mutta se on varmaan yhtenäistä, että italialaiset syövät useita ruokalajeja, pitkään ja hartaasti – jälkiruokaa unohtamatta!

      1. … ja hyvää seuraa ja keskustelua ja viihtymistä 🙂

  3. Joskus työmatkalla pohjois-Italiassa tehdas vei meidät paikalliseen ruokaravintolaan syömään. Menuun kuului useita pieniä annoksia. Parhaita ruokakokemuksia, mitä minä olen saanut. Erikoista oli myös, että tehdasruokalassa sai viiniä ruokajuomaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s