Ystävänpäivän kattaus ja menu

Ystävänpäivä, tuo Ameriiiikasta meille jo 80-luvulla rantautunut juhlapäivä, aloittaa ensi viikon. Jos kuulut siihen joukkoon, jonka mielestä päivä on vain jenkkihölinää, mieti uudelleen. Eikö olisikin ihanaa aloittaa tavallinen ja tylsä arkiviikko kattamalla pöytä kauniiksi ja hemmottelemalla parasta ystävääsi – siis itseäsi – ja läheisiäsi hyvällä ruualla? Voit aloittaa hemmottelun jo aamulla, tai tehdä työpäivän päätteeksi nopean illallisen – ohjeet alla. Jos olet tosi pirteä, tee vaikka molemmat!

Juhlaan kuuluu tietysti kauniisti katettu pöytä. Liiallista hempeilyä välttääksesi voit sävyttää ystävänpäivän kattauksen tänä vuonna mustavalkoiseen, jota limetinvihreä raikastaa. Tsekkaa joulukoristeesi ja -liinasi sekä leivonta- ja askartelukaappisi – saatat löytää yllättävän sopivaa rekvisiittaa. Kunkin istuinpaikat voit merkitä hauskoin, omenasta tehdyin nimikyltein. Omena toistuu pöytäasetelmassa – aina ei ole pakko ostaa tuoreita kukkia, vaan pöytäkoristeena voi toimia lasimalja täynnä herkullisenvärisiä hedelmiä. Voit halutessasi pujotella omenoiden väliin minivalosarjan tuikkimaan. Aterimet voi niputtaa yhteen sopivanvärisellä lahjanauhalla. Yllätyslahjat ovat parhaita – muistathan hommata paketin myös itsellesi :D.


Pöytäliina: Hemtex (joulumallistosta)
Kaitaliina: Indiska
Sydämet: Prisma (askarteluosasto)
Tabletit: Ikea (kakkualustat)
Astiat: Iittalan Teema, Kartio ja Essence
Lahjapakkaukset: Marimekko

Ystävänpäivän menu tukee väritykseltään raikasta vihreää linjaa, ja tuo mieleen kevään keveydellään. Kolkutteleehan seuraava vuodenaika jo ovella (tai ainakin haluan uskotella itselleni niin). Ettei menu olisi liian kevyt, jälkkäri on tietysti oikea herkkupommi.

Sitruunaruoho toivottaa herkullista ystävänpäivää!

Vinkki! Kurkista myös Sitruunaruohon julkkareiden kattaus ja menu.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ystävänpäivän kattaus ja menu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s