Tätä keittoa kannattaa tehdä kerralla reilu määrä. Sunnuntailounaalta ylijääneen keiton voi pakastaa, eikä sen maku kärsi siitä. Näin saat useamman ruokalajin menuuseen alkuruuan helposti pakkasesta sulattamalla. Sillä kyllä, tämän keiton maku on syvä ja vivahteikas – se on ehdottomasti vieraskelpoinen ja sopii talvisen menun aloittajaksi!
Ainekset
900g bataattia
1 purjo
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 l kasvislientä
n. 3 dl kookosmaitoa (2-4 dl oman maun mukaan)
1-2 rkl raastettua inkivääriä
suolaa, pippuria
tabascoa
sokeria
Kuullota bataatti, silputtu purjo, valkosipuli ja inkivääri tilkassa öljyä. Lisää kasvisliemi ja anna hautua kypsäksi. Soseuta keitto ja lisää kookosmaito ja tabasco. Mausta pippurilla ja useammalla lusikallisella sokeria (oman maun mukaan) ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna vielä hautua viitisen minuuttia miedolla lämmöllä.
Tarjoa saaristolaisleivän kanssa tai vaikkapa näiden pekonimuffareiden kanssa.