Ikkunakattauksia

Lopputalvi ja alkukevät taitaa olla kodinpiristämisen sesonkiaikaa, ainakin mainostulvan ja naistenlehtien artikkeleiden perusteella. Onkin houkuttelevaa katsella värikkäitä tekstiilejä ja pientavaroita, ja pohtia mitä hommaisi omaa kotipesää virkistämään. Tulppaanikimppu on ainakin varma kevään merkki Hennalassa!

Tampereen Sokos lähtee piristysteemaan hieman etukenossa, sillä löysin tavaratalon paraatipuolen näyteikkunasta kolme erilaista kattausta. Kalustus on valittu yhteistyössä tamperelaisen Koti-Kalustamon kanssa ja kaikki kattauksissa käytetyt astiat ja aterimet ovat Iittalaa.


Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana.
Kaikki kattaukset on rakennettu Artekin ruokailuryhmien ympärille. Ensimmäistä somistusta ympäröivät perinteiset 69-tuolit. Meikäläisen design-silmä ei tunnista valaisinta, enkä huomannut sitä näyteikkunan plakaateistakaan painaa mieleeni. Sattuuko joku blogin lukija tietämään, minkänimisestä tuotteesta on kyse? Kattauksesta löytyy Teemaa, Sarpanevan pata, Kartio-lasit ja Essence-viinilasit. Mutta miksi ihmeessä kevätkattauksen tehostevärinä on käytetty joulunpunaista?!


Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana.
Seuraava kattaus on jo reippaammin väritetty. Eero Aarnion Tripoli valaisee ryhmää, jonka astiat ovat vanhaa tuttua Teemaa, mutta kevään uutusväreissä. Turkoosi Teema on saanut lisäosia ja perinteinen punainen rinnalleen uuden sävyn, terrakotan. Lisäksi kattauksesta löytyy Jars-purkkeja ja Nanny Stillin suunnittelemat Mango-aterimet. Kahvikupit on aseteltu hauskan kiikkerästi juomalasien päälle, ja aterimet on aseteltu kekseliäästi Vitriini-sarjan tammisen alustan päälle.


Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana.
Viimeinen Sokos-kattaus on klassisuudessaan suosikkini. En voi vastustaa Eero Aarnion Yki Nummen Lokkia, 80-luvun mieleen tuovaa Ultima Thule -lasistoa saati satulavyötuoleja. Isoja Vitriineitäkin on käytetty hauskasti – enpä ole ennen ajatellut, että toki niitäkin voi kattaa ruokapöytään. Isot puiset Aalto-alustat toimivat tabletteina. Kun kattaus sisältää vielä oman astiakaappini suosikkeja – mustaa ja valkoista Teemaa sekä mustia HotCool-laseja (joita mieheni inhoaa, väittää niitä epäkäytännöllisiksi ;-)), tämä kattaus vie ykköspaikan.

Kukaan ei varmaan arvaa, missä seuraavat kattauskuvat on napattu?Klikkaa kuvia, niin näet ne isompina.
Ikea on täynnä kaikkea ihanaa sälää, mitä voisi käyttää mielikuvituksellisten kattausten tekemiseen. Somistuksessa on kuitenkin keskitytty hyvin perinteiseen, jopa tylsään asetteluun ja neutraaleihin väreihin. Ikean nettisivuilta löytyy kuitenkin vähän pirteämpiä asetteluita.

Mikä kattaus viehätti sinua eniten, arvoisa blogin lukija? Voit kommentoida otsikon alapuolelta oikealta löytyvät linkin kautta.

Vinkki! Kurkista myös tammikuun kattaus sekä Sitruunaruohon julkistusjuhlien kattaus.

5 kommenttia artikkeliin ”Ikkunakattauksia

  1. Mustavalkoinen kattaus on suosikkini sen vuoksi, että samaiset värit ovat minunkin lemppareita. Mustaa ja valkoista teemaa löytyy kaapeista.
    Puulaaduista tammi on ehdoton suosikkini. Ruokapöytämme on tammea ja tuolit mustat väriltään. Ja ruokapöydän päältä löytyy – mikäs muukaan kuin Lokki -valaisin. Nappikattaus siis!

  2. Kaunista katseltavaa. Mutta ups. Pakko kommentoida, että Lokki on Yki Nummen suunnittelema 😉

  3. Juu tuosta ensimmäisestä kattauksesta tulee enemminkin mieleen pikkujoulut kuin kevät. Minun suosikkini on myös tuo kolmonen. Anopiltani on meidän kaappeihin päätynyt kymmenisen vuotta sitten heille ylimääräiset Ultima Thule lasit. Lasit pölyttyivät pitkään kaapissa koska olivat olevinaan vain jotenkin niin rumat (en kuitenkaan raaskinut luopua niistä kokonaan kun vielä kaappiin mahtuivat) mutta kappas vain viimeisen vuoden aikana ovat ruvenneet hivelemään silmää ja päätyneet pöytään erityisesti jälkiruoka-astioina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s