Viinisuositus: W potenssiin kolme

Nautimme edellisestä postauksesta löytyvän julkistusmenun kaverina Wolfberger (W)³ -valkoviiniä. Ensisiemauksen jälkeen kehräsimme onnellisina – ihanaa ja raikasta! Viinistä löytyy Tarun suosikkirypälettä Rieslingiä (50%) sekä minun suosikkirypälettäni Pinot Gris’ä (20%) sekä Muscatia. Kyseessä on kuiva ja keskihapokas Alsacen alueen viini. Viiniä suositellaan erityisesti kasvisruuille sekä rasvaiselle kalalle. Ihan hyvin haarukoitu Alkon valkoviinihyllystä – valitsin nimittäin viinin kiireessä vain Pinot Gris -rypäleen ja hinnan perusteella ;-).

Sokrateen keittiössä -blogista löytyy oivallinen, tarkempi kuvaus viinistä:

Alle kymmenen euron viini on mielenkiintoinen ja hintaansa arvokkaampi yhdistelmä kolmea hienoa rypälettä: Riesling, Muscat ja Pinot Gris. Runsaassa ja kukkaisassa (muscat!) tuoksussa on makea vivahde, joka houkuttelee kaatamaan viiniä ripeästi kohti kurkkua. Kuivasta mausta löytyy passionhedelmää ja kukkaisuutta, se on miellyttävän hapokas ja sopivan mineraalinen. Veden kielelle nostava maku jatkuu pitkään nielussa ja johdattaa nautiskelijan kohti leppoisia ajatuksia ja mielihyvää.

Wolfberger (W)³ on laadukas ja tasapainoinen viini, joka toimii hyvin viilennettynä (ja ilmankin) loistavana seurustelujuomana. Viinin sisältämän jäännössokerin ansiosta se ei ole ainoastaan loistava seurusteluviini, vaan potentiaalinen ihannekumppani erilaisille aasialaisia mausteita ja ennen kaikkea chiliä sisältäville ruoille. Kuten muistamme: jäännössokeria sisältävät viinit rakastavat tulisia makuja. Myös erilaiset vaaleat kalat sekä äyriäiset ja salaatit löytävät viinistä kelvon keskustelukumppanin.

Viinin hinta on 9,90 euroa, etsi tämännäköistä pulloa hyllystä:
W3
Kuva: Alko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s