Tässä kaunis alkudrinkki aterialle tai tervetuliaismalja vieraille. Me teimme juomaa Sitruunaruohon julkkarijuhlissa. Ohje on Sara La Fountainin.
1 plo kuohuviiniä tai samppanjaa
Vadelmaseos
400g jäisiä vadelmia
2 dl sokeria
4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
koristeeksi vaahtokarkkeja
Laita kaikki vadelmaseoksen ainekset kattilaan ja anna keittyä noin 10 minuuttia, kunnes jäiset vadelmat ovat pehmeitä. Siivilöi seos ja laita pakastimeen. Anna sen jähmettyä. Kokoa drinkki. Me pakastimme tällä kertaa vadelmaseoksen pitkulaisiin jääpalamuotteihin ja jähmettyneet vadelmatangot laitettiin pystyyn kuohuviinilaseihin. Toinen vaihtoehto on tarjoilla drinkki cocktaillasista. Kaavi tuolloin jäätelöpallon kokoinen pallo jäisestä vadelmaseoksesta ja laita se cocktaillasiin. Kaada sekaan kuohuviiniä. Tarjoile vaahtokarkin kera.