Oi, mikä pänikkä!

Meillä juodaan pänikkäpunaviinejä. Sellainen ruma pahvitötsä jököttää vitriinikaapissa, josta sitten otetaan lasi silloin, toinen tällöin ja joskus vähän useampikin. Pahvitötsä on käytännön sanelema juttu: voi ottaa vain sen yhden lasillisen ilman, että pitää huolehtia, mihin loppupullollinen käytetään, ennen kuin se menee pilalle. (Niin – kukapa olisi uskonut, että punaviinin menekki voisi olla joskus ongelma.)

Minuun vetoavat kauniit ja käytännölliset pakkaukset. Kaurahiutaleita, teetä tai keksejä on pitänyt raijata kotiin ihan vain siksi, että pakkaus on niin mieleenpainuva. Tänään pänikkätäydennystä hakiessani törmäsin hämmästyksekseni kauniiseen hanapakkaukseen. Miksi useammat eivät ota mallia tästä Hardys’n Nottage Hill -pakkauksesta? Tämäntyyppisen pakkauksen nimitys on FreshCase.

Katso kuvaa tarkasti – yläosassa on vieläpä ah, niin kätevä kantokahva. Ei aavistustakaan, miltä tämä viini maistuu, ostopäätös tuli täysin ulkoasun perusteella. Kuvauksen mukaan viini on täyteläinen, melko tanniininen, kirsikkainen, tumman luumuinen, mausteinen, kevyen eukalyptuksinen, hennon tamminen ja rypäleinä on cabernet sauvignon (80 %) ja shiraz (18 %).

Teetkö sinäkin ostopäätöksiä ruoka- ja juomakaupassa pelkän pakkauksen perusteella?

***Myöhemmin illalla totesimme juoman helpoksi perusviiniksi: se sopii miedosti maustettujen ruokien ja salaattien kaveriksi, sekä seurusteluviiniksi. Pihvin seurassa viiniä nauttiessamme huomasimme, että maku olisi kaivannut tuhtiutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s